در این مقاله مراحل ثبت شرکت اینترنتی در سایت اداره ثبت شرکت ها شامل ثبت شرکت خدماتی، ثبت شرکت پیمانکاری، بازرگانی و ساختمانی به همراه آموزش تصویری توضیح داده شده است. راهاندازی کسب و کار جدید و انجام فعالیتهای تجاری نیازمند آن است که در سازوکار قانونی و تجاری به رسمیت شناخته شود. کلمه شرکت به معنای شریک شدن در فعالیت و کاری است و از نظر حقوقی به تجمیع ۲ الی چند نفر میگویند که به صورت سهامدار، شریک یا مؤسس در قالب قرارداد رسمی برای رسیدن اهداف مشترک و یکسان و تقسیم سود حاصل از سرمایهگذاری مشغول به فعالیت میشوند. به نوعی شرکت قراردای مابین افراد حقیقی و حقوقی است که در قالب اساسنامه به فعالیت می پردازند. بنا به قانون اساسی، هر فردی اعم از ایرانی یا غیرایرانی که قصد فعالیت اقتصادی در ایران دارد باید تقاضانامه ثبتی خود را مبنی بر انجام فعالیت به مرجع قانونی معرفی کند وگرنه فعالیت آن از طرف دولت ایران به رسمیت شناخته نخواهد شد.
شرایط ثبت شرکت چیست؟
امروزه اداره ثبت شرکتها که زیر مجموعه سازمان ثبت اسناد کشور است مسئولیت ثبت شرکت را برعهده گرفته و سامانهای راهاندازی شده تا تمامی مراحل ثبت شرکت به صورت اینترنتی انجام شود. این مراحل اینترنتی ثبت شرکت نیازمند مدارک و تقاضانامههای ثبتی خاصی است که باید در این سامانه بارگذاری شده و به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود. مدارک و تقاضانامهها توسط کارشناسان اداره ثبت بررسی میشود و اگر از لحاظ قانونی مشکلی نداشته باشد، بعد از طی کردن مراحل اداری تایید شده و شرکت به صورت رسمی به ثبت میرسد و میتواند فعالیت قانونی خود را شروع نماید.
برای مشاوره تلفنی با کارشناسان ثبت شرکت و برند هانا ثبت کلیک نمایید
مراحل ثبت انواع شرکت در ایران؟
طبق قانون، برای ثبت شرکت، شرکتها به ۸ زیر مجموعه تقسیم میشوند که این تقسیمبندی بر اساس نوع شرکتهاست و شرکا بسته به انتخاب هر نوع از این انواع مسئولیتهای متفاوتی دارند، پس در انتخاب نوع شرکت دقت نموده و قوانین آن را به دقت مطالعه کنید. ما به صورت کلی و به اختصار انواع شرکت جهت تأسیس را معرفی میکنیم.
مراحل ثبت شرکت سهامی عام:
در این نوع شرکت حداقل تعداد شرکا باید ۵ نفر باشد و حداقل مبلغ برای سرمایهگذاری نیز ۵ میلیون ریال است. مسئولیت شرکا در این نوع شرکت بسته به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک یا مقدار سرمایهگذاری شرکا است.
شرکت سهامی خاص: در شرکت سهامی خاص تعداد شرکا باید حداقل ۳ نفر باشد و حداقل مبلغ برای سرمایهگذاری در آن ۱ میلیون ریال است. در این شرکت حداقل تعداد هیئت مدیره یا مدیران ۳ نفر بوده و به مانند شرکت سهامی عام مسئولیت شرکا بسته به میزان مبلغ اسمی هر کدام آنها است.
شرکت با مسئولیت محدود: حداقل تعداد شرکا در این شرکت ۲ نفر است و برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد. این شرکت میتواند ۱ نفر یا بیشتر مدیر داشته باشد و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکه هر کدام از شریکان بستگی دارد.
مراحل ثبت شرکت تضامنی:
در این نوع شرکت نیز حداقل تعداد شرکا ۲ نفر است و برای حداقل سرمایه محدودیتی وجود ندارد. در این شرکت نیز ۱ نفر یا بیشتر میتواند مدیر باشد و تفاوت آن در میزان مسئولیت شرکا است. در شرکت تضامنی شرکا مسئولیت نامحدودی دارند و هر شریک مسئولیت کامل را بر عهده دارد. بدین معنی که اگر داراییهای شرکت برای ادای قروض و تعهدات شرکت کفایت نکند هر یک از اعضای شرکت به تنهایی مسئولیت پرداخت تمام قروض و تعهدات را در مقابل فرد ثالث بر عهده دارند.
شرکت نسبی: این شرکت برای امور تجاری تحت نام مخصوصی بین ۲ یا فرد حقوقی یا تعداد افراد بیشتر تشکیل میگردد و در آن محدودیتی برای حداقل سرمایه وجود ندارد. حداقل ۱ نفر یا بیشتر میتواند در شرکت نسبی مدیر باشد و مسئولیت شرکا به میزان سهم الشرکهای است که هر شریک قبول کرده است.
شرکت مختلط سهامی: این شرکت با شرکای سهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود. این نوع شرکت حداقل ۱ نفر مدیر است و تعداد افراد بیشتری هم میتواند مدیریت را برعهده داشته باشند. مسئولیت شرکای سهامی بسته به میزان مبلغ اسمی هر شریک است و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود است و مسئولیت پرداخت تمام قروض و تعهدات در مقابل فرد ثالث را برعهده دارد.
مراحل ثبت شرکت مختلط غیرسهامی
این شرکت با شرکای غیرسهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل میشود. در شرکت مختلط غیرسهامی حداقل ۱ نفر یا بیشتر مدیر است و مسئولیت شرکای غیرسهامی به اندازه سهم الشرکه و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود است.
شرکت تعاونی: در این شرکت حداقل ۷ نفر شریک لازم است و هیئت مدیره یا مدیران آن ۳ تا ۷ نفر است. مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن شرکت به میزان مبلغ اسم هر سهامدار و در صورت غیرسهامی بودن آن به میزانی بستگی دارد که در اساسنامه مشخص شده است.
برای مشاوره تلفنی با کارشناسان ثبت شرکت و برند هانا ثبت کلیک نمایید
- ۹۹/۱۰/۲۹